reparatii AC auto
Disable Preloader

Reparatii Climatizare Auto - inlocurie radiator

Cum sti daca radiatorul tau este defect?

inlocuire radiator

Indiferent ce mașină conduci, motorul generează temperaturi extreme.
Sistemul de răcire transportă căldura excesivă, iar radiatorul joacă un rol important.
În esență, radiatorul este un schimbător de căldură lichid-aer. Lichidul de răcire al motorului fierbinte curge prin radiator, aerul trece prin fante și tuburi, iar căldura se transferă de la lichidul de răcire în aer.
Acum, dacă mașina dvs. se supraîncălzește, este posibil să fiți înclinat să dați vina pe bietul radiator vechi. Este de fapt din vina?


inlocuire radiator

Care sunt simptomele unui radiator defect?

Poate că radiatorul îți provoacă supraîncălzirea, poate nu. Doar un mecanic profesionist poate diagnostica cu acuratețe problemele sistemului de răcire, dar există câteva simptome comune pentru un calorifer defect:

  • O scurgere de lichid de răcire. Cel mai usor de depistat este dacă găsiți lichid de răcire care se scurge din rezervoarele laterale sau fantele radiatorului.
  • Căldură slabă în interiorul cabinei. Un radiator cu restricție nu circulă eficient lichidul de răcire, reducând cantitatea de căldură pe care o veți obține în interiorul mașinii.
  • Supraîncălzirea. Indiferent dacă observați o ploaie de aburi de sub capotă sau acul gabaritului de temperatură se ridică prin roșu, supraîncălzirea este un potențial semn al problemei radiatorului.


radiator AC auto

Ce poate provoca defectarea unui radiator?

Există patru cauze principale ale problemelor de radiatoare:

  • Coroziune. Cusăturile de pe rezervoarele laterale ale radiatorului pot provoca o scurgere din coroziune, la fel ca și tuburile de răcire care se strecoară prin calorifer.
  • Blocajul. Dacă lichidul de răcire a motorului nu este spălat conform graficului de întreținere, acesta devine acid și poate forma depozite în interiorul caloriferului, blocând fluxul de răcire.
  • Vătămare corporală. Este cauza cea mai frecventă de departe. Pietrele care afectează radiatorul prin grilă provoacă scurgeri.
  • Scurgeri la garnituri. Rezervoarele laterale de pe radiatorele de astăzi sunt încovoiate pe loc și, ca toate garniturile, sigiliul dintre cele două se poate usca sau umfla.


radiator BMW

Cât costă o reparație a radiatorului?

Va asteptam pentru o constatare si pentru a va oferii cele mai bune preturi la cea mai inalta calitate.


Programeaza-te chiar astazi la 0736.110.110. Ne plac provocarile !